Bu alanın aşağıda belirtilen dallarında eğitim verilmektedir.
- Mobilya İç Mekân Ressamlığı
- Mobilya Üretim Teknolojisi
Teknik resim kurallarına uygun olarak geometrik çizimler yapma, görünüş çıkarma, serbest elle ölçülendirme ve mobilya birleştirme çizimleri yapma, ağaç hazırlığı yaparak elde ve makinelerde rendeleme, kesme, delme, birleştirme uygulamaları yapma yetkinliklerini kazanarak mezun olur.
Bu programı tamamlayanlara; Alan ve dalını gösteren Diploma, İş Yeri Açma Belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait Sertifika, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında Europass Sertifika/Diploma Eki ile Aldığı ve Başardığı Modüller, Dersler ve Kredileri Gösteren Belge düzenlenir. Mezunlara alanlarında çalışmaları hâlinde teknisyen ünvanı verilir.
Bu alanın; Anadolu Meslek Programı’na devam eden öğrenciler 12. sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapar. Ayrıca il istihdam ve mesleki eğitim kurulu tarafından belirlenen ve Genel Müdürlükçe onaylanan okulların alan/dallarında 11 ve 12. sınıflardaki meslek derslerinin eğitimi işletmelerde yapılabilir. Anadolu Teknik Programı’na devam eden öğrenciler ise 10 günü 9. sınıf sonunda olmak üzere 11. sınıf sonuna kadar ders dışı zamanlarda 40 iş günü staj yapar.
Bu alandan mezun olanlar; Mimarlık ve dekorasyon bürolarında, KOBİ düzeyindeki iş yerlerinde, mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörü ile ilgili kuruluşlarda, iç mekânda kullanılan süsleyici unsurların üretimini yapan iş yerlerinde, mobilya üreten atölye ve fabrikalarda, kereste, ağaç, sunta ve MDF ham maddesi üretimi yapan tüm endüstri kuruluşlarında ve bunlara bağlı yan sanayi alanlarında, döşemecilik, boya ve vernik işlerinde çalışabildiği gibi kendi iş yerlerini de açma imkânı elde eder. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılarak başarılı oldukları takdirde ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarına giriş hakkına sahiptir.