Bu programı tamamlayanlar;
İnşaat Teknolojisi Alanı’nda; inşaat meslek standartlarında sektörün ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etme, yapı teknik ve temel mesleki çizimlerine uygun olarak ahşap ve kâgir uygulamalarla ilgili mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu alanın aşağıda belirtilen dallarında eğitim verilmektedir.
- İnşaat Altyapı
- İnşaat Üstyapı
- Mimari Restorasyon
- Mimari Yapı Teknik Ressamlığı
- Statik Yapı Teknik Ressamlığı
- Yapı Yüzey Kaplama ve Yalıtım
Bu alanın;
Anadolu Meslek Programı’na devam eden öğrenciler 12. sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapar. Ayrıca il istihdam ve mesleki eğitim kurulu tarafından belirlenen ve Genel Müdürlükçe onaylanan okulların alan/dallarında 11 ve 12. sınıflardaki meslek derslerinin eğitimi işletmelerde yapılabilir. Anadolu Teknik Programı’na devam eden öğrenciler ise 10 günü 9. sınıf sonunda olmak üzere 11. sınıf sonuna kadar ders dışı zamanlarda 40 iş günü staj yapar.
Bu programı tamamlayanlara;
Alan ve dalını gösteren Diploma, İş Yeri Açma Belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait Sertifika, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında Europass Sertifika/Diploma Eki ile Aldığı ve Başardığı Modüller, Dersler ve Kredileri Gösteren Belge düzenlenir. Mezunlara alanlarında çalışmaları hâlinde teknisyen ünvanı verilir.
Bu programı tamamlayanlar;
TS EN ISO Standartları’nda yapı teknik ve temel mesleki çizimleri yapma, temrin iş resimlerine uygun olarak ahşap ve kâgir uygulamaları yapma ve alanın dallarına özel yetkinlikleri kazanarak mezun olur. · İnşaat mühendisliği, mimarlık, iç mimarlık büro ve şantiyeleri, yapı denetim, yapı onarım ve yenileme, koruma ve restorasyon şantiyeleri, yüzey kaplama, yapı dekorasyon, yalıtım, cephe kaplama, PVC doğrama, ahşap doğrama, ahşap ev imalatı firmaları, yol, su ve sanat yapıları firmaları, beton, çimento ve zemin deney laboratuvarları, beton santralleri, kalıp ve iskele firmaları, yapı malzemeleri satış ve emlak konut firmaları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, diğer bakanlıklar, belediyeler, il özel idareleri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) vb. kamu kurum kuruluşlarının yapı ve inşaat birimlerinde çalışma imkânı elde eder. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılarak başarılı oldukları takdirde ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarına giriş hakkına sahiptir.